recept: Pulykasróf Franci módra, Kifőzde
Pulykasróf Franci módra
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

60-70 dkg filézett pulykamell,
20 dkg vékony, hosszú szelet bacon szalonna,
8 karika parasztkolbász,
4 karika paradicsom,
4 karika vöröshagyma (egész szelet),
4 szelet zöldpaprika,
2 gerezd fokhagyma, sóban összetörve,
1 dl fehér bor (rizling),
3 cl konyak,
bors, mustár, ételízesítő,,
magyaros sült fűszer,
kb. 8 dkg zsír



Vágd a húst négy egyforma, hosszú csíkra. Keverd el két evőkanál mustárban a fűszereket és a fokhagymát, és kend rá egyenletesen a hússzeletekre és hagyd 2-3 órát pácolódni.
A bacon szalonnát tekerd rá spirálisan a húsra. Egy szelet szalonna nem elég egy húshoz, két-háromszor meg kell toldani. (Ha nem akarsz a szalonnában tobzódni, ajánlatos a készen, szeletben kapható változatot megvenni!)
Zsírozd ki a sütőedényt és helyezd el benne a húsokat, majd minden húsra a szalonna alá dugdoss be két-két karika szárazkolbászt, egy-egy paprikát, hagymát és paradicsomot. A paprikát, hagymát és paradicsomot alaposan meg kell sózni! Ha kész, önts alá 1 dl fehér bort, és lefedve tedd forró sütőbe.
Párold kb. 40 percig, aztán vedd ki, locsold meg a szaftjával, ha elfőtte a levét, vízzel pótold, és tégy bele egy stampedli konyakot.
Fedd le ismét és tedd vissza 15 percre. Ezután vedd le a fedelét, és süsd pirosra.
Ha kész, fél dl vízzel pótold a szaftját és tálalhatod.
Rizzsel, krumplipürével, sültkrumplival adható.
Savanyúság, saláta jól megy hozzá, de ha kihagyod belőle a paprikát és paradicsomot, párolt káposztával sem megvetendő.
Nagyon finom, megjelenésében dekoratív étel, vendégeknek bátran kínálhatjuk. Szép példája a magyaros ízek és a könnyű emészthetőség házasításának. Csirkével vagy sertéssel, borjúval is pompás. Télen a paprika és paradicsom nélkül is finom.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs
 sültkrumpli
 tejfölös-kapros uborkasaláta
 párolt káposzta

Forrás: Egy új ételt akartam kitalálni egyszer karácsonyra, hát így sikeredett.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.17. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:06:52 - 1.18)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez